Rivitalon myyntistailaus

Posted Leave a comment

Rivitalon myyntistailaus

Joskus asunnon myynti pitkittyy vaikka hinta ja kohde olisivat sinänsä ihan kohdillaan. Tällöin voi olla kyse pienen pienestä yksityiskohdasta, joka estää ostajaehdokkaiden lähestymisen. Asuntonäytöissä saatua palautetta hyödyntämällä ongelmaan päästään kuitenkin käsiksi. Tässä tapauksessa asiakkaani, joka pyysi apua pitkään myynnissä oleen rivitaloasuntonsa vuoksi, oli todennut, että keskeisellä paikalla seisova portaikko tukipylväineen vetää liikaa huomiota itseensä. Tämän häiritsevän yksityiskohdan vuoksi asunnon muut mahdollisuudet jäivät asunnonostajilta liian vähäiselle huomiolle, eikä kauppoja päässyt syntymään.

Asunnon sijainti Espoon Westendissä mahtavalla paikalla mahtavine merinäköaloineen on kohteen ehdoton myyntivaltti.

SUUNNITELMA JA TOTEUTUS

Myyntistailaus on monesti ratkaisu pulmaan, jossa asuntoon ei kohdistu riittävästi kiinnostusta. Koska asiakkaani oli löytänyt jo uuden kodin, edellinen koti odotti uutta asukasta täysin tyhjillään. Kalusteiden avulla asunnosta saadaan jälleen kodikas ja katsojan huomiokin saadaan kiinnitettyä positiivisiin puoliin. Asiakkaan kanssa teimme sopimuksen, jossa stailausalueeksi määriteltiin keittiö, ruokailutila ja olohuone. Muusta asunnosta vastasi asukas itse pientä viimeistelyä lukuunottamatta. Myyntiä varten kuvattiin kuitenkin koko asunto.

Lähtötilanne on sinänsä helppo, koska asunnon värimaailma on ennestään ajaton ja harmoninen: Lattia on tammimosaiikkiparkettia, seinät ovat vaaleat ja keittiöstä löytyy harmaan eri sävyjä. Asiakas toivoi, että asunto kalustetaan yksinkertaisesti ja tyylikkäästi. Koska asunto sijaitsee mahtavalla paikalla luonnon keskellä, tuntuu luonnolliselta tuoda pala ympäröivää sävymaailmaa myös sisätiloihin. Näin asuntoon saadaan sopiva sekoitus väriä ja skandinaavisuutta ja vaikutelma säilyy modernina ja tyylikkäänä -asiakkaan toiveiden mukaisesti. Värisuunnitelman punaisena lankana toimii valkoisen ja vaalean puun kerroksellisuus sekä harmaan vihreä väri, joka toistuu kaikissa stailatuissa tiloissa.

KEITTIÖ

Keittiön värimaailmaa hallitsee valkoisten seinien vastapainoksi valitut rosteripinnat sekä harmaan eri sävyt välitilassa. Työtasot puolestaan mukailevat parketin sävyä. Keittiöstä löytyy tilaa löytyy pienelle ruokapöydälle.

Keittiö ennen stailausta

Keittiö stailauksen jälkeen

Stailaus tehtiin keittiöön ruokailuryhmän ja sisustusesineiden avulla. Ruokapöydäksi valittiin halkaisijaltaan 105 cm, pyöreä pöytä. Pöydän kansi on puhtaan valkoinen ja jaloista löytyy samaa tammea kuin lattiasta ja työtasoista. Ruokailutuolit ovat vaaleanvihreää muovia (todellinen väri enemmän metsänvihreä kuin mintunvihreä) ja sopivat muotoilultaan sekä väritykseltään moderniin keittiön sisustukseen. Musta-valkoinen matto luo vahvan kontrastin ruokailualueelle. Hyllyillä olevat roikkokasvit luovat viihtyisyyttä ja piristävät valkoista seinää. Pöytä auttaa ostajaa hahmottamaan käytettävissä olevaa tilaa.

Tuoli Dammen, pöytä Jegind 105cm, valoketju Filip, tekokasvi Oliver ja ruukku Oddmund. Tuotteet ja kuvat: Jysk (Lommila).

Muut tuotteet: Asiakkaan omia

RUOKASALI

Ruokasali on yhtenäistä tilaa olohuoneen kanssa, mutta tilasta tulee vaikutelma, kuin se olisi erillinen ”erkkeri”. Koska keittiössä on rajallisesti tilaa pöytäryhmälle, kannattaa tätä tilaa hyödyntää varsinaisena ruokailutilana, etenkin kun se sijaitsee keittiön välittömässä läheisyydessä. Valaisin on asiakkaan oma ja se jätettiin osaksi stailausta, verho poistettiin.

Ruokasali ennen stailausta

Ruokasali stailauksen jälkeen

Ruokasali palautettiin stailauksen myötä entiseen käyttöönsä kuuden hengen ruokailuryhmän avulla. Tämän pöytäryhmän äärelle mahtuu ruokailemaan isompikin porukka, kun sijoitetaan tuolit myös pöydän päätyihin.  Ruokailuryhmä ja muut pinnat pinnat muodostavat kauniin kerroksellisuuden: Puinen lattia, valkoinen matto, puinen tuoli, valkoinen pöytä ja puinen kehys valkoisella seinäpinnalla. Ruokapöydällä olevat tabletit jatkavat keittiössä nähtyä harmaanvihreää linjaa.

Pöytä Langdal 90x190cm (valkoinen), lyhty Reidar-lasihurrikaani (lasi/puu), tabletti Kungsmynta (himmeänvihreä), kasvi Ejner (muovia), kori Svante (mu/va), taulu Tord-kehys (lajitelma). Tuotteet ja kuvat: Jysk (Lommila)

Matto Vallila Flyygel valkoinen: Stemma (Riihimäki)

Muut tuotteet: Asiakkaan omia

OLOHUONE

Olohuone on avointa tilaa yhdessä eteisaulan ja edellä mainitun ruokasalin kanssa. Olohuoneeseen tulee valoa pääasiassa kahdesta suunnasta. Isoista ikkunoista avautuu kaunis kalliomaisema mäntyineen. Olohuoneessa sijaitsee myös ongelmia aiheuttava portaikko ja sen tukipilarit, jotka seisovat keskeisellä paikalla vetäen itseensä liikaa huomiota. Huone on vaalea seinä-ja kattopinnoiltaan, lattiaa peittää upea tammimosaiikkiparketti. Asiakkaan omat verhot poistettiin ennen stailausta.

Olohuone ennen stailausta

Olohuone stailauksen jälkeen

Olohuoneen stailaus toteutettiin harmaan ja vihreänharmaan väriteeman ympärille, aivan kuten keittiössä ja ruokasalissakin. Kaiken keskipisteenä toimii Vallilan näyttävä, vihertävä, marmorikuvioitu matto. Marmorikuviointia löytyy myös sohvan vieressä olevasta sohvapöydästä, jossa on valkoinen marmorikansi. Mustaksimaalattu metalli toistuu sekä sohvan että sohvapöytien jaloissa luoden modernia vaikutelmaa muutoin harmooniseen ympäristöön. Viltit ja koristetyyny sohvalla antavat pehmeyttä. Kasvit puolestaan tuovat asuntoon viihtyisyyttä ja luovat luonnollisen jatkumon ikkunoista avautuvaan vehreään maisemaan. Olohuoneen uusi ilme huomioi niin rakennuksen tyylin, muun asunnon sisustuksen kuin ympäristönkin. Moderni, mutta kuitenkin kodikas ja kutsuva.

Sohva Limhamn-divaani, sohvapöytä Virum (musta), marmoripöytä Haarby (halk.65cm), kehys Valter (50×70, kuvalajitelma), huopa Kamgras-fleece, tyyny Duehode-tyynynpäällinen ja verho Aldra-pimennysverho (vihreänharmaa). Tuotteet ja tuotekuvat Jysk (Lommila)

Matto Vallilan Marmori Rug, 160×230: Stemma Riihimäki

Muut tuotteet: Asiakkaan omia

YHTEENVETO

Lopputulos miellyttää asiakkaan silmää, mutta -mikä tärkeintä- täyttää myös alkuperäisen tehtävänsä eli johdattaa huomion pois portaikosta. Stailauksen muut osa-alueet korostavat asunnon potentiaalia ja tuovat mittasuhteet selkeästi esiin. On huomattavasti helpompaa hahmottaa esimerkiksi keittiön kokoa, kun ruokapöytä tuo ulottuvuudet konkreettiselle tasolle. Kun mahdollinen asunnon ostaja voi kuvitella tilaan omat kalusteensa, ollaan jo askeleen lähempänä kaupantekoa. Stailauksessa kaiken a ja o on se, että tilat ovat ilmeeltään yhtenäiset ja neutraalit, mutta asunnon tyylisuunnan huomioivat.

Tämän asunnon kohdalla stailaus ei ehtinyt kovinkaan kauan vanheta, sillä ostaja löytyi uusien kuvien myötä hyvinkin pian! Näin ollen voimme lopuksi todeta, että stailauksesta hyötyi niin asunnon ostaja kuin entinen omistajakin 🙂

Toimiston kalustesuunnitelma ja 3D-mallinnus

Posted Leave a comment

Kalustesuunnitelma toimistoon

Toimisto- ja liiketilojen suunnittelu tuo mukavaa vaihtelua, työympäristö kun poikkeaa asuintiloista melkoisesti. Työtilojen suunnittelussa keskitytään viihtyvyyteen kuten asuintiloissakin, mutta tämän lisäksi tiloilta vaaditaan muun muassa tehokkuutta. Tavaroilla pitää olla selkeä paikka, etenkin jos toimisto ei ole vain omassa käytössä. Jos toimistossa otetaan vastaan asiakkaita, pitää huomioida asiakasystävällisyys. Toimiston sisustus toimii käyntikorttina ja viestii asiakkaille yrityksen arvoista, joten tähän on syytä panostaa. Hyvällä suunnittelulla kustannukset voidaan toteuttaa maltillisellakin budjetilla!

Tällä kertaa minuun otettiin yhteyttä isännöintipalvelua tarjoavan Taloaseman toimesta. Kyse oli noin 20 neliön toimistotilasta Riihimäen ydinkeskustassa. Tila sijaitsee pääkadun varrella näkyvällä paikalla, ja asiakkaan toive oli, että tilaan tehtäisi nopeasti kalustesuunnitelma, jotta näkymä kadulle saadaan mahdollisimman edustavaksi.

ALKUTILANNE JA ASIAKASKÄYNTI

Toimistotila itsessään oli juuri remontoitu nykyaikaisin sävyin ja kuosein, joten tehtäväkseni jäi kartoittaa mitkä ovat asiakkaan tarpeeet tilankäytön suhteen, ja miten ne toteutettaisiin: Mistä hankitaan kalusteet, millaisia ne ovat ja miten kaikki tarpeellinen saadaan mahtumaan kyseiseen toimistotilaan.

Ensimmäisellä tapaamiskäynnillä kartoitettiin edellä mainitut toiveet, ja otettiin samalla mitat sisustettavasta tilasta. Mittojen avulla saadaan piirrettyä pohjakuva, joka on välttämätön kun tehdään suunnittelutyötä, joka perustuu mittoihin. Asiakas toivoi, että tilasta piirrettäisiin myös 3D-kuvat, joista hahmottaminen käy helposti.

Toimistotilan varustukseen kuuluu remontin yhteydessä uusittu keittiö. Keittiö on musta-valkoinen ja sen yläkaapit on valaistu perinteisen alavalon lisäksi myös yläpuolelta, joka tuo tilaan ilmavuutta.

Ulko-oven ja wc:n oven väliin jäävä pitkä sivuseinä on tapetoitu voimakaskuvioisella tapetilla. Tapetti on Marimekon mallistoa ja nimeltään Ystävät. Tapetti hallitsee tilaa vahvasti neutraalista ”väristään” huolimatta. Muut seinät on maalattu valkoisiksi.

Toimiston värimaailma on hyvin harmaa/musta-valko -painotteinen. Harmaa lattialaminaatti sisältää ripauksen lämmintä sävyä. Toimisto on suorakaiteen muotoinen ja hyvin valoisa, koska koko toinen pääty on ikkunaa. Tässä vaiheessa ikkunaa peittää vielä vanha vaalimainos, joka vaihdetaan yrityksen omiin teippauksiin.

Mittakuva kalusteluonnoksineen

markon toimisto mittakuva

SUUNNITTELU JA SUUNNITELMA

Toimiston pohjakuvasta käy ilmi kiintokalusteet, oviaukot, lämpöpatterit ja merkitsevät pistorasiat. Kuvaan on piirretty myös alustavat paikat tuleville toimistokalusteille. Kuten kuvasta näkyy, tila on muodoltaan pitkänomainen, suorakaide, joka puolestaan määrää pitkälle kalusteiden suunnan.

Tilan jakaminen kolmeen osaan lisää toiminnallisuutta ja selkeyttä.

Asiakkaan toiveena oli, että työpöydän äärestä ei olisi suoraa katseyhteyttä kadulle päin, joten tämä täytyy huomioida kalusteita sijoitettaessa. Toimistossa tehtävää työtä ajatellen tarvitaan myös arkistokaappi paperisäilytystä varten sekä runsaasti työpöytätilaa. Kun pöydät sijoitetaan L:n muotoon, ne muodostavan keskialueelle ”saarekkeen”, jonka ympärille jää riiittävän leveät kulkuväylät. Tila jakautuu keittiöksi, työ- ja asiakaspisteeksi. Näin saadaan toteutettua toive katsesuunnasta, pöytätilaa on hyvin käden ulottuvilla ja muoto toimii myös asiakastapaamisissa. Pöytien takana olevalle seinälle sijoitettu koivuinen arkistokaappi tuo lämmintä sävyä harmauden keskelle sekä toimii hyvänä taustana työpöydille. Arkistokaappia on mahdollista korottaa hyllykköosalla, ilman korotusta kaappi toimii laskutilana.

Taloaseman yritysilme on väriltään sininen. Koska toimisto on vasta remontoitu, maalipintoja ei ole järkevää lähteä uudistamaan. Sen sijaan voimme lisätä sinistä väriä mattojen, taulujen, mainosjulisteiden ja sisustusesineiden avulla. Mattojen ja muiden tekstiilien avulla parannetaan myös akustiikkaa eli vähennetään kaikumista korkeassa tilassa. Sininen yhdistettynä koivuun luo arvokkuutta sekä skandinaavista / kotimaista henkeä, ja lähettää tätä viestiä myös toimistolla vieraileville asiakkaille. Viherkasvit puolestaan puhdistavat ilmaa ja luovat tilaan viihtyisyyttä.

Toimistokalusteita ei ollut ennestään, joten kalusteet oli hankittava kokonaisuudessaan. Uusien kalusteiden hankkimiseen oli käytettävissä noin 1000 euron budjetti.

Pöytä Linnmon 150×75 ja 200×60, tuoli Ypperlig vaaleanharmaa, työtuoli Långfjäll, arkistokaappi Galant (edellinen mallia koivua), kukkaruukku Bittergurka, Peikonlehti (muovia) Fejka. Tuotteet ja tuotekuvat: Ikea

Toimisto 3D-mallinnettuna eri suunnista

YHTEENVETO

Toimiston suunnitelma on nyt valmis ja vaatii enää toteutuksen. Asiakas sai suunnitelman ja kuvien mukana luettelon kaikista tarvittavista tuotteista, niiden hankintapaikoista ja hinnoista. Tämä luettelon kanssa on helppo lähteä ostoksille, eikä yllätyksiäkään tule valmiin kustannuslaskelman myötä!

Omakotitalon myyntistailaus ja valokuvaus, Osa 3

Posted Leave a comment

Omakotitalon myyntistailaus ja valokuvaus

Osa 3/3

Viimeisessä osiossa tämän talon stailaus saadaan päätökseen! 🙂 Nyt kun talo alkaa olla myyntikunnossa, se vielä valokuvataan ja kuvat toimitetaan välittäjälle, joka jatkaa tästä eteenpäin!

Katsotaan sitä ennen vielä viimeiset kuvat eteisestä, pesutiloista ja kodinhoitohuoneesta.

Eteisaula ennen stailausta ja stailauksen jälkeen

Vinkki! Joskus kohteissa tehdään kalusteilla stailaamisen lisäksi perusteellisempia muutostöitä, kuten seinien maalausta. Jos pensseli pysyy näpeissä, homman voi hyvin tehdä itse, tai sitten pyytää ammattilaisen avuksi myös tähän. Tällaisen isomman stailaustyön jälkeen kauppahintaa on joskus mahdollista jopa nostaa!

Pesutilojen, wc:n ja kodinhoitohuoneen kohdalla ei tarvittu samanlaista stailausta kuin tiloissa, joissa uusittiin kalusteita, vaan näissä keskityttiin saamaan tiloista kaikenkattavat ja laadukkaat myyntikuvat. Ammattilaisen ottamat myyntikuvat antavat myytävästä kohteesta totuudenmukaisen kuvan, mutta tuovat samalla asunnon kohokohdat ja mahdollisuudet esiin.

Vanhat myyntikuvat pesutiloista

Uusi myyntikuva pesutiloista

Vanhat myyntikuvat kodinhoitohuoneesta

Uusi myyntikuva kodinhoitohuoneesta

Matto: Sotka

Pyyhkeet: Jysk Riihimäki

Vinkki! Laadukkaita myyntikuvia otettaessa, huomioi, että tila näkyy kuvissa mahdollisimman hyvin kokonaisuutena. Yksityiskohdat kiinnostavat asunnonostajaa vasta sen jälkeen, kun tila on ensin hahmotettu. Asunnonostajaa ei todennäköisesti kiinnosta missä järjestyksessä kaapit ovat, vaan se, miten ne sijoittuvat tilaan.

YHTEENVETO

Hyvin tehdyn stailauksen tulokset huomataan heti: kuvat herättävät kiinnostusta ja väkimäärä näytöillä lisääntyy. Kun potentiaalisia asunnonostajia on enemmän liikkeellä, saadaan asunto myös nopeammin kaupaksi. Tämä on win-win tilanne kaikille osapuolille 🙂

Omakotitalon myyntistailaus ja valokuvaus Osa 2

Posted Leave a comment

Omakotitalon myyntistailaus ja valokuvaus

Osa 2/3

Omakotitalon myyntikuntoon laittaminen jatkuu! 🙂 Nyt vuorossa makuuhuoneet, joita tästä talosta löytyy neljä kappaletta. Projektin suurimmaksi haasteksi muodostui todella tiukka aikataulu, mutta siitäkin onneksi selvittiin kunnialla ja jokainen yksityiskohta saatiin toteutettua suunnitelman mukaisesti -aikataulukiireestä huolimatta ja hyvän yhteistyön ansiosta! 🙂

LASTENHUONE 1

Lastenhuone ennen stailausta

Toinen talon isoista makuuhuoneista toimi aiemmin lasten leikkihuoneena sekä vieraiden majoituspaikkana. Huoneessa ollut kaappisänky kuljettiin pois, samoin lähes kaikki loput lelut. Pinkin värinen senkki ja puolapuut olivat tukevasti seinässä kiinni, ja niiden irroittaminen olisi jättänyt turhia reikiä seiniin, joten stailaus suunniteltiin sen pohjalta, että näitä kalusteita ei siirrellä eikä muuteta. Huoneessa oven takana ollut puunvärinen lokerikkohylly ja paperinarumatto siirtyivät pienempään lastenhuoneeseen.

Lastenhuone stailauksen jälkeen

Tämän huoneen halusin stailata siten, että huoneen neliöt pääsevät oikeuksiinsa. Pienten lastenhuoneissa tilaa kaivataan usein leikkimistä varten, ja tässä huoneessa tosiaan tilaa riittää! Keinuhevonen ja ruokailuryhmä olivat alunperin toisessa huoneessa. Tilaan tuotiin näiden lisäksi uutena lastensänky suloisilla ”batman”-kuvioisilla petivaatteilla, senkin väriin sopiva matto ja orvokkiämpäri. Huone säilyi stailauksen jälkeen tilavana, mutta huoneesta oli helposti hahmotettavissa tilat sängylle ja lelujen säilytykselle.

Puolapuut, seinään kiinnitetty pinkki senkki, pieni ruokailuryhmä, pimennysverho, potkuauto ja keinuhevonen: Asiakkaan omia

Matto: Sotka

Petivaatteet: Jysk Riihimäki

LASTENHUONE 2

Lastenhuone ennen stailausta

Tätä pientä huonetta käytettiin aiemmin kahden tytön nukkumishuoneena. Muuton jälkeen jäljelle jäivät valkoinen kaappi, keinuhevonen, seinähylly ja matto, mutta stailausta varten huone tyhjennettiin kokonaan. Osa tavaroista siirtyi uuteen kotiin ja osaa hyödynnettiin muissa huoneissa.

Lastenhuone stailauksen jälkeen

Koska taloa myytiin pääasiassa lapsiperheelle, halusin stailata tästäkin lastenhuoneen, mutta selkeästi isomman, kouluikäisen lapsen. Huoneeseen tuotiin toisesta lastenhuoneesta tummanharmaa paperinarumatto sekä puunvärinen lokerikkohylly päätyseinälle vaatekaappien viereen. Runkosänky ja työ-/peilipöytä ovat lainakalusteita. Huone viimeisteltiin päiväpeitteellä, koristetyynyillä, peilillä ja pienillä seinien värimaailmaan sopivilla koriste-esineillä.

Sänky, työpöytä ja peili: Sotka

Päiväpeite, koristetyynyt, koriste-esineet: Jysk Riihimäki

KUNTOILUHUONE

Kuntoiluhuone ennen stailausta

Yksi neljästä makuuhuoneesta toimi aiemmin ”isännän omana huoneena”. Huonetta käytettiin sekä työtilana että kuntoiluhuoneena. Muuton jälkeen huoneeseen jäi jäljelle sekalainen kokoelma muun muassa kirjallisuutta, kuntoilulaiteita ja erilaisia kalusteita.

Kuntoiluhuone stailauksen jälkeen

Koska yhä useammalta löytyy tänä päivänä ylimääräinen huone esimerkiksi vieras- tai kuntoilukäyttöön, päätin stailata huoneen samaa käyttötarkoitusta silmällä pitäen. Aluksi huoneesta poistettiin ylimääräiset esineet ja kalusteet kuten tuoli, kasvi, senkki, matto ja muut henkilökohtaiset tavarat. Painonnostopenkki ja -välineet jäivät edelleen huoneeseen, mutta ne nostettiin paremmin esiin pehmeää mattoa hyödyntäen. Matto toimii akustisena elementtinä ja yhdistyy samalla asiakkaan verhojen turkoosiin väritykseen. Talon muusta värityksestä poikkeava harmaa seinä tuo huoneeseen sopivasti maskuliinisuutta, samoin kuin musta penkki. Penkin paikalla ollut valkoinen senkki siirtyi vanhempien makuuhuoneeseen. Kirjahyllyn kirjat järjestettiin uudestaan hyllyn itsessään jäädessä entiselle paikalleen.

Valaisin, kirjahylly, kuntoiluvälineet, tauluhylly ja verhot: Asiakkaan omia

Matto: Sotka

Penkki: Jysk Riihimäki

MASTER BEDROOM

Vanhempien makuuhuone ennen stailausta

Iso vaatehuoneella varustettu makuuhuone toimi aiemmin vanhempien makuuhuoneena. Muutosta jäljelle jääneet pikkumatot ja naulakko eivät selvästi riittäneeet havainnollistamaan ostojaehdokkaille huoneen mahdollisuuksia ja tilan paljoutta, vaan huone kaipasi oikeita kalusteita.

Huoneesta karsittiin aluksi tuolit, kasvit, valokuvat, naulakko, henkilökohtaiset tavarat. Sängynvierusmatoista löytyi sopivasti kukkatapettiin sointuvaa vaaleaa beigeä, joten ne sopivat hyvin uuteenkin sisustukseen.

Vanhempien makuuhuone stailauksen jälkeen

Päämakuuhuoneissa keskeisimpänä elementtinä toimii lähes aina parisänky, jonka puuttuminen jättää tilan hahmottamisen täysin katsojan mielikuvituksen varaan. Myös huoneen käyttötarkoitus voi jäädä kokonaan arvoitukseksi. Tästä johtuen huone sai uuden päädyllisen, tapetin harmaata väriä toistavan 160cm leveän parisängyn joka pedattiin neutraalein ja maanläheisin sävyin. Sänky sai kaverikseen puunväriset yöpöydät. Toiselle päätyseinälle jäi vielä ruhtinaallisesti tyhjää tilaa, jota täyttämään saatiin kuntoiluhuoneessakin nähty valkoinen senkki. Senkin päällä on asiakkaan oma viherkasvi sekä lainalyhty. Asunnon ostoa harkitsevan on kalusteiden avulla helppo nähdä, että huoneeseen mahtuu tarvittaessa vaikka pinnasänky tai hoitopöytä.

Matot, kasvit ruukkuineen, valkoinen senkki: Asiakkaan omia

Sänky: Sotka

Yöpöydät, päiväpeite, viltti, tyynyt ja lyhty: Jysk Riihimäki

Lue stailauksen viimeinen osa, jossa käsitellään myös kohteen valokuvausta: Omakotitalon myyntistailaus ja valokuvaus osa 3/3

Omakotitalon myyntistailaus ja valokuvaus, Osa 1

Posted Leave a comment

Omakotitalon myyntistailaus ja valokuvaus

Osa 1 / 3

Sain hiljattain yhteydenoton omakotitaloaan myyvältä perheeltä. Tämä nelihenkinen perhe oli löytänyt itselleen jo uuden kodin, jonne kalusteetkin olivat pääosin vaihtaneet paikkaa, mutta edellinen koti oli vielä myymättä. Perhe koki, että entinen koti jäljelle jääneine kalusteineen ja vanhoine myyntikuvineen, ei houkutellut tarpeeksi kiinnostuneita kävijöitä näytöille. Tästä syystä minulta pyydettiin hiukan stailaus- ja kuvausapua.

Kalustusta lukuunottamatta koti oli todella siistissä kunnossa pintoja myöten. Koska asunto oli käytännössä tyhjillään, ostajaehdokkaiden on ollut ehkä vaikea hahmottaa mm. tilankäyttömahdollisuuksia. Tätä varten koti sisustettiin uudelleen asiakkaan toiveen mukaisesti eli talon parhaita puolia korostaen: avointa tilaa ja käytännöllistä pohjaratkaisua.

Stailauksella lähdettiin hakemaan neutraalia, mutta modernia ilmettä, kohteena lapsiperheet. Talon kaikki viisi huonetta (+ muut tilat) kokivat jonkinasteisen stailauksen ja muodonmuutoksen.

”Myyntistailauksessa ei ole tarkoitus luoda täydellistä sisustusta upeine yksityiskohtineen, vaan stailauksessa panostetaan seikkoihin, jotka herättävät mahdollisimman kattavasti kiinnostusta asunnonetsijöiden keskuudessa. Valmiin stailauksen takaa löytyy aina ajatustyötä, suunnittelua ja ennakointia. Hyvin tehty stailaus herättää kiinnostusta ja tuo asunnon käyttömahdollisuudet entistä paremmin ostajan näkyville. Yksinkertaisimmillaan stailaus on uudelleenjärjestelyä, jonka ansiosta ostajaehdokas pystyy kuvittelemaan itsensä asuntoon.”

Myyntistailauksessa käytettiin sekä asiakkaan omia, asuntoon jääneitä kalusteita/esineitä, että lainatuotteita. Huoneille luotiin käyttötarkoitukset, joiden mukaan stailausta lähdettiin toteuttamaan. Osa asiakkaan omista tuotteista jäi paikalleen, osa sai siirron toiseen huoneeseen tai kuljetettiin kokonaan pois talosta.

Minulle oli ilo ja kunnia tehdä yhteistyötä tämän perheen kanssa, ja saada auttaa heitä asunnon myynnissä stailauksen ja uusien kuvien avulla! 🙂

Katso ENNEN ja JÄLKEEN -kuvat muutoksista!

KEITTIÖ

Keittiö ennen stailausta

Keittiössä oli ennestään vaalea ruokapöytä ja kokoelma valkoisia ja puunvärisiä tuoleja, jotka asiakas kuitenkin toivoi saavansa viedä heti uuteen kotiin. Keittiöstä löytyi ennestään sen verran eri sävyjä (kermanväriset kaapit, puhtaanvalkoiset kodinkoneet, vaalean pähkinänväriset työtasot ja harmahtavanruskea lattia), että uuden ruokailuryhmän tehtäväksi jäisi yhdistää värit toimivaksi kokonaisuudeksi.

Keittiö stailauksen jälkeen

Vanhan pöydän tilalle tuotiin valkoinen kuuden hengen pöytä, joka mahtui hienosti avaraan keittiöön. Pöydän pariksi valittiin kangaspäälysteiset harmaat tuolit tuomaan yhtenäisempää ilmettä.

Valaisin, verho, kello ja matto:  Asiakkaan omia

Ruokailyryhmä: Sotka

Kuvan vitriinikaappi on hyvä käytännön esimerkki siitä, mitä stailaus on yksinkertaisimmillaan. Vitriinistä siistittiin muutamat silmiin pistävät värilliset lasikoristeet pois, jotta ne eivät herättäisi liikaa huomiota muuten hillityssä kokoelmassa. Kaapin päällä ollut erillinen yläkaappi nostettiin pois, jolloin kaapista tuli tasapainoisemmpi ja se istui paremmin ovien väliin.

OLOHUONE

Olohuone ennen stailausta

Olohuoneeseessa oli valmiina siisti tv-taso ja seinähylly, joten oli järkevää hyödyntää myös stailauksessa. Olohuoneen stailaus aloitetiin karsimalla henkilökohtaiset valokuvataulut, lehtikassit ja tyynyt. Nojatuoleille ei ollut käyttötarkoitusta uudessa sisustuksessa, joten myös ne saivat lähteä.

Olohuone stailauksen jälkeen

Koska olohuone ja keittiö ovat näköyhteydessä toisiinsa, tilaan tuotiin keittiön tuolien väriin sopiva kulmasohva, ja tämän pariksi pehmeä valko-harmaa modernisti kuvioitu matto.  Stailaus viimeisteltiin taululla, koristetyynyillä ja rottinkikorilla taljoineen. Tyynyjen vaalea roosa toistaa taustalla olevaa samansävyistä seinää. Vihreä tyyny puolestaan tasapainottaa hempeitä sävyjä. Asiakkaalla oli jonkin verran viherkasveja, ja muutamaa näistä hyödynnettiin myös olohuoneessa!

Tv-taso, hylly, valaisin ja sohvapöytä: Asiakkaan omat

Sohva, taulu, rottinkikori, talja ja matto: Sotka

Koristetyynyt: Jysk Riihimäki

Avokulmasohva on hyvä valinta lapsiperheeseen: sohvan avoimeksi jäävä pääty ei tee sohvasta liian massiivista, mutta istumatilaa on koko perheelle. Selkänoja löytyy kulmasohvan tapaan kahdelta sivulta, toisin kuin vaikkapa divaanisohvassa, jossa kaikki istuvat katse samaan suuntaan.

Lue jatkoa stailausprojektille:Omakotitalon myyntistailaus ja valokuvaus osa 2/3